22/04/2015

Estructures Metàl·liques Quintana

Situació empresa

Estructures Metàl·liques Quintana és una empresa especialitzada en el disseny, fabricació i muntatge d’estructures metàl·liques de qualsevol tipus. Per causa de la crisi econòmica, la feina a l’estat espanyol va deixar de ser prou rentable i el mercat català era insuficient per mantenir la seva estructura empresarial. Per tant, varen decidir posar en marxa l’obertura de mercat cap a França.
 

Necessitats

Anar a França era inviable per la necessitat d’inversió inicial, presència física a la zona, equip comercial autòcton, i també, la inversió en infraestructures tecnològiques feien que el projecte fos complicat de portar a terme.
 
La idea principal de l’empresa era prioritzar la gestió i control de l’equip comercial, un cop estudiats i analitzats els diferents factors (necessitaven portar control de leads reals, gestió en temps real, comercials de nova incorporació per tant amb menys rebuig al canvi, tenir una ràpida valoració de les capacitats de cada comercial...).
 

Solució
 
Van analitzar les diferents opcions, tenint en compte la inversió econòmica a realitzar i, també, les necessitats d’informació en tot moment de l’equip comercial. Es van marcar les fites i els objectius de l’empresa a curt i mitjà termini i van fixar tres grans grups de treball dintre l’empresa que necessitaven una millora de la seva gestió del dia a dia.
 
Els tres grans grups eren: el nou equip comercial per obertura del mercat francès, l’equip d’enginyers tècnics amb ubicació a Girona, i l’equip de fàbrica per l’elaboració del producte final, també amb ubicació a Girona (i amb opcions d’itinerància quan fan el muntatge).
 
Van aconseguir implementar el sistema a un total de sis comercials a França, amb un temps aproximat de tres mesos, en el que van obtenir un retorn immediat de la informació d’empreses, contactes, leads reals, productivitat dels comercials i tot amb una inversió en material informàtic i estructures pràcticament nul·la.
 
Ara es troben en la segona fase d’aquesta aventura. Han iniciat tota la part d’implantació de la plataforma Escio a la part del despatx tècnic, amb un total de quatre enginyers tècnics, amb un temps d’implantació d’un mes.
 
En aquest moment tenen integrats en un 80% la feina comercial amb la feina tècnica, control total de tots els projectes en temps real, han doblat la seva capacitat comercial d’entrada de projectes sense augmentar en personal, i ja estan desitjant entrar en la tercera fase amb moltes ganes per aconseguir el control i imputació de les hores dels operaris (tan de fàbrica com itinerants) en cada projecte.

 


Descarregar carta de conformitat www.emquintana.com
872 000 926
Inscriu-te a la nostra Newsletter:
En breu t'inscriurem a la newsletter Error